Vakuum-terapi

 

 

HVAD ER VAKUUMTERAPI

Vakuumterapi er en effektfuld behandling og lindring af forskellige symptomer, som opstår i forbindelse med kredsløbsforstyrrelser. Intermitterende (vekslende) vakuumterapi er samtidig en effektiv behandling og afhjælpningsmetode til forskellige symptomer relateret til perifer arteriesygdom (PAD). Undersøgelser viser en markant forbedring af blodcirkulationen, hvilket øger blodgennemstrømningen - især til kroppens ekstremiteter (arme, hænder, ben og fødder). Med vekslende vakuumterapi synes mikrocirkulationen at blive stimuleret, og returløbet ser ud til at blive styrket.

 

TEKNIKKEN BAG VAKUUMTERAPI

Teknikken bag intermitterende vakuum- terapi indebærer at udsætte kroppens nedre ekstremiteter til lave tryk i forskellige sekvenser. Eksponering af kroppen til skiftevis lavt tryk og normalt atmosfærisk tryk stimulerer venerne, og derved forbedres blodcirkulationen.

 

VAKUUMTERAPI

– HVORDAN FOREGÅR DET?

Det er en fuldstændig risikofri behandling, der foregår fuld påklædt, liggende på mave eller ryg. Behandlingen skræddersyes af en sundhedsfaglig person ud fra dine individuelle behov/symptomer og varer mellem

30-40 minutter. Behandlingen er smertefri og afslappende – eftersom der arbejdes med kroppens egne helingsprocesser. Du må gerne lytte til musik, kigge på din telefon eller tablet.

 

SYMPTOMER FOR OPSTART AF VAKUUMTERAPI:

 

Dårligt blodomløb i ekstremiteterne (arme, hænder, ben og fødder)

Kramper i ben

Kolde fødder

Trætte ben

Hævede fødder og ben

Nedsat sårheling på fødder og ben

Misfarvning af huden på fødder og ben

Nedsat puls i ben

Nedsat blodforsyning i ben

Perifert lymfødem (hævelse) Kredsløbsforstyrrelse perifert forbundet med diabetes

Nedsat returløb af blod i benene

 

 

 

 

 

MÅLGRUPPEN FOR VAKUUMTERAPI-SPORT

 

Målgruppen for vakuumterapi-sport er trænings-, motions-, og sports-udøvere med akutte eller kroniske skader samt personer, der ønsker at fremme kroppens regenerering efter træning. Vakuumterapi er også velegnet på arme, skuldre og nakke. Denne behandlingsform foregår i en mindre maskine skræddersyet til disse områder.

 

 

 

SYMPTOMER FOR OPSTART AF VAKUUMTERAPI

 

  • Reduceret risiko for skader
  • Forbedret og mere intensiv træning
  • Hurtigere restitution efter hård træning
  • Hurtigere regeneration efter skader
  • Optimering af ydeevne
  • Bedre præstationer
  • Øget iltmætning
  • Reduceret laktat